Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího – Irena Lukeštíková
Irena Lukeštíková
Bakalářská práce
Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího
Nutritional composition and technological processing of domestic fowl
Anotace:
Práce se zabývá produkcí, jatečnými úpravami, členěním děleného masa, požadavky na jakost a zpracováním kuřecího masa. Jsou popsány různé kuchyňské úpravy tepelného zpracování jednotlivých částí kuřete a technologie výroby kuřecích masných výrobků. Je popsána výživová hodnota masa kura domácího a nové možnosti jeho kulinářského využití.Abstract:
The thesis deals with the production, slaughtering, subdivision of carved meat, quality requirements and processing of chicken meat. Various cooking treatments of the heat treatment of individual parts of the chicken and the technology for the production of chicken meat products are described. The thesis describe the nutritional value of domestic chicken meat and its potential culinary uses.
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 19. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 8. 6. 2023
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Lukeštíková, Irena. Nutriční složení a technologické zpracování masa kura domácího. Zlín, 2023. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáBakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Gastronomické technologie
Práce na příbuzné téma
-
Produkce kuřecího masa v systému ekologického zemědělství
Dominik Polák -
Produkce kuřecího masa v odlišných systémech chovu
Leontýna Bláhová -
Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce
Lucie KADLECOVÁ -
Kvalita masa pomalu a rychle rostoucích kuřat v závislosti na technice krmení
Zdeněk Balšánek -
Ekologické zemědělství a současná společnost - komoditní studie produkce kuřecího masa
Lucie Svobodová -
Kvalita drůbežího masa ve vztahu ke způsobu produkce
Lucie KADLECOVÁ -
Vybrané faktory ovlivňující produkci masa kuřecích brojlerů
Jan DUPAL -
Aktuální problematika zpracování drůbežího masa do masných výrobků
Jakub Formánek