Monitoring imidazolů v potravinách – Khanh Linh Le Qui
Khanh Linh Le Qui
Bakalářská práce
Monitoring imidazolů v potravinách
Monitoring of imidazoles in food
Anotace:
Bakalářská práce se věnuje tvorbě, výskytu a analýze imidazolů v potravinách. Podstatná část práce je věnována barvivu karamel a v něm obsaženým imidazolům. Strukturovaně popisuje karamel jako používané barvivo včetně procesu karamelizace a dalšího rozdělení těchto barviv do tříd a jejich použití.Přibližuje čtenářům již popsaný vliv těchto látek na lidské zdraví. To, že jsou některé imidazoly karcinogenní …víceAbstract:
This bachelor thesis deals with the formation, occurrence, and analysis of imidazoles in food. It is mainly devoted to caramel colors and imidazoles contained within. It also describes caramel as a colorant including the process of caramelization and further division of these colors into classes and their usage. Introduces the previously described effect of these substances on human health. The fact …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 5. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: prof. RNDr. Bořivoj Klejdus, Ph.D.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendelova univerzita v Brně
Agronomická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva