Simona Volná

Bakalářská práce

Využitelnost netradičních surovin při výrobě laminovaného těsta

The applicability of non-traditional ingredients in laminated dough production
Anotace:
Cílem bakalářské práce bylo zkoumání vlivu netradičních surovin na výrobu bezlepkového laminovaného těsta. Pro přípravu výrobků bylo použito 5 druhů komerčně dostupných bezlepkových směsí značky Jizerka, určených speciálně pro výrobu různých pečiv jako jsou langoše (pizza), palačinky, vícezrnný chléb, tmavý chléb a univerzální směs pro výrobu pečiva (př. rohlíky). Teoretická část se zabývala charakteristikou …více
Abstract:
The aim of the bachelor thesis was to investigate the effect of non-traditional ingredients on the production of gluten-free laminated dough. For the preparation of the products 5 types of commercially available gluten-free mixes of the brand "Jizerka" were used, designed specifically for the production of various bakery products, such as langos (pizza), pancakes, multigrain bread, dark bread and universal …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2024

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Volná, Simona. Využitelnost netradičních surovin při výrobě laminovaného těsta. Zlín, 2024. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Technologie a hodnocení potravin / Technologie potravin