PharmDr. Alžběta Dorota Dostálová

Bakalářská práce

Analytické metody pro stanovení cukrů a kyselin ve víně

Analytical methods for the determination of sugars and acids content in wine
Anotace:
Tato práce předkládá charakteristiku základních složek vína. Jednotlivé sloučeniny jsou popsány z chemického a senzorického pohledu. Množství a vzájemné poměry jednotlivých složek vína rozhodují o organoleptických vlastnostech vína. I to je jedním z důvodů, proč kvantifikovat obsah vybraných sloučenin. V této práci jsou popsány metody stanovení obsahu cukrů a kyselin v podmínkách laboratoře a jsou …více
Abstract:
This thesis submits characteristics of primary ingredients of wine. Individual compounds are described both from chemical and sensory point of view.Amount and reciprocal ratios of individual ingredients of wine decide on organoleptic qualities of wine. That is one of the reasons why content of selected compounds should be quantified. This thesis describes methods of determination of amount of sugar …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 1. 5. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Petr Šnurkovič, Ph.D. DiS.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta