Bc. Michal Hagara

Bakalářská práce

Historicko-etymologická analýza české a ukrajinské kuchyně

Historical and etymological analysis of Czech and Ukrainian cuisine
Anotace:
Předkládaná bakalářská diplomová práce se zabývá českou a ukrajinskou národní kuchyní z hlediska historicko-lingvistického. V první části jsou rozebírány počátky Slovanů, staroslovanské kultury, způsob hospodaření a života (obydlí) Slovanů, rovněž tak se zabýváme svátky ve spojení s hostinou. Další část přibližuje vývoj jednotlivých národních kuchyní, tzn. české a ukrajinské. Poslední praktická část …více
Abstract:
The bachelor thesis deals with Czech and Ukrainian national cuisine from the historical and linguistic point of view. In the first part, the origins of Slavs are discussed as well as the cultures of the early Slavs, their ways of agriculture and living (dwellings). Various holidays in connection with feasts are also dealt with. The next part sheds light on the evolution of both previously mentioned …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 6. 5. 2015

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 23. 6. 2015
  • Vedoucí: Mgr. Monika Ševečková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Filozofická fakulta