Lucie NĚMEČKOVÁ

Bakalářská práce

Tropické ovoce ve výživě člověka

Tropical Fruit in Nutrition
Anotace:
Bakalářská práce je věnována tropickému ovoci a jeho použití ve výživě člověka. V práci jsou popsány regionální a pěstitelské podmínky, nutriční charakteristiky vybraného tropic-kého ovoce. Pro vysoký obsah bioaktivních látek mají dietetickou i léčebnou hodnotu. Zpracovávají se na šťávy, používají se do pečiva, zmrzlin a na výrobu marmelád. Šťáva tropického ovoce se používá čerstvá, konzervovaná, v …více
Abstract:
The aim of this work was to present tropical fruit and its influence on human nutrition. This work gave a description of regional and growing conditions and nutritional profiles of choosen tropical fruit. Owing to its high number of vitamins it has got dietary and curative value. It is processed for juice, baked goods, ice-cream and marmelade. Tropical fruit juice is used fresh, tinned, bottled, as …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2014
Zveřejnit od: 29. 4. 2014

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: prof. Ing. Stanislav Kráčmar, DrSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

NĚMEČKOVÁ, Lucie. Tropické ovoce ve výživě člověka. Zlín, 2014. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 29.4.2014

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 29. 4. 2014 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie a řízení v gastronomii

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.