Vlivy působící na aktivitu syřidel při sýření mléka – Bc. Adam Lysek
Bc. Adam Lysek
Master's thesis
Vlivy působící na aktivitu syřidel při sýření mléka
The factors, which have an effect on rennets activity during milk curdling
Abstract:
Diplomová práce se zabývá problematikou syřidel. V práci je popsané základní složení mléka, charakteristika a rozdělení syřidel, a jejich princip během srážení mléka. Dále jsou popsány faktory, které ovlivňují jejich účinnost a zásady při používání syřidel. Práce dále zahrnuje pracovní postup sýření mléka a výpočet dávky syřidla.V praktické části byla sledována aktivita syřidel za různých skladovacích …moreAbstract:
This thesis examines the issue of rennets. In this work the basic structure of milk is described, then characteristics and rennets division and it´s principle during milk coagulation. Furthermore I have tried to describe factors, which influence thein efficiency and principles during using rennets. This work also includes working proces of milk curdling and dose calculation.In practical part the …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 25. 4. 2019
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Roman Pytel
- Reader: Lenka Pohlodková, Ing.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesMaster programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv syřidla na kvalitu sýření mléka
Pavlína Koláčková