Bc. Petr MAREK, DiS.

Master's thesis

Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu.

Antioxidant Properties of Cultivars of Cornelian cherry, Rowan and Elderberry.
Abstract:
Diplomová práce se zabývá celkovým obsahem polyfenolů a antioxidantů v netradičních druzích ovoce, konkrétně v plodech dřínu, jeřábu a bezu. Tyto uvedené druhy netradičního ovoce se vyznačují vysokým obsahem biologicky aktivních látek, především polyfenolů a antioxidantů. Teoretická část této diplomové práce se zabývá popisem daného ovoce, jeho botanickou charakteristikou, pěstováním, chemickým složením …more
Abstract:
This Thesis deals with the total Content of Polyphenols and Antioxidants in non-traditional Fruits, specifically in the Fruits of Cornelian cherry, Rowan, and Elderberry. These non-traditional types of the Fruit have a high Content of biologically active Compounds, especially Polyphenols and Antioxidants. The theoretical Part of this Thesis deals with the description of the Fruit, the botanical Characteristics …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 19. 8. 2011
Identifier: 22630

Thesis defence

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

MAREK, Petr. Antioxidační vlastnosti odrůd dřínu, jeřábu a bezu.. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 19. 08. 2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Tomas Bata University in Zlín

Faculty of Technology

Master programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.