Vliv klíčení a vaření na stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí – Bc. Martina Hozová
Bc. Martina Hozová
Master's thesis
Vliv klíčení a vaření na stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí
The Effect of Germination and Cooking on Digestibility and Fiber Content in Chosen Bean Varities
Abstract:
V diplomové práci byly analyzovány vybrané druhy syrových, naklíčených a vařených fazolí (přesněji zástupců rodu Phaseolus a Vigna) z hlediska stravitelnosti a obsahu vlákniny. Teoretická část diplomové práce se zabývá botanickou charakteristikou fazolí, jejich chemickým složením a klíčením, v neposlední řadě také charakteristikou jednotlivých druhů fazolí, které byly v rámci diplomové práce analyzovány …moreAbstract:
Selected types of raw, germinated and cooked beans (Phaseolus and Vigna genera) were analysed in this thesis in terms of digestibility and fiber content. The theoretical part of the thesis deals with the botanical characteristics of beans, their chemical composition and germination and, last but not least, with the characteristics of particular kinds of beans, which were analyzed within the thesis …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 16. 4. 2015
Accessible from:: 16. 4. 2015
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Zuzana Bubelová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
HOZOVÁ, Martina. \textit{Vliv klíčení a vaření na stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2015. Available from: https://theses.cz/id/vzs7q7/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Hozová, Martina. Vliv klíčení a vaření na stravitelnost a obsah vlákniny ve vybraných druzích fazolí. Zlín, 2015. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 16.4.2015
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 16. 4. 2015 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology, Hygiene and Economics of Food Production