Mgr. Martina Ševčíková

Bakalářská práce

Význam masa v dietním stravování

The role of meat in dietary nutrition
Anotace:
„Význam masa v dietním stravování“ je bakalářská práce zaměřená na charakteristiku masa jatečných zvířat, drůbeže a ryb používaných v dietním stravování, jejich nutriční hodnotu a kulinární využití. Další část práce je věnována nemocem, na jejichž vzniku se konzumace masa podílí. Kazuistiky v praktické části popisují muže trpícího dnou a ženu s diagnózou rakoviny konečníku.
Abstract:
The bachelor thesis: „The role of meat in the nutrition therapy“ focuses on the characteristics of slaughter animals' meat, poultry and fish used in diet food, their nutrition value and culinary uses. Another chapter is devoted to the diseases partially caused by the consummation of the meat. And case reports describe the practice of a man suffering from gout and a woman diagnosed with a rectal cancer …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 5. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 14. 6. 2011
  • Vedoucí: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
  • Oponent: Mgr. Kateřina Ondrušová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut