Mgr. Martina Ševčíková
Bachelor's thesis
Význam masa v dietním stravování
The role of meat in dietary nutrition
Abstract:
„Význam masa v dietním stravování“ je bakalářská práce zaměřená na charakteristiku masa jatečných zvířat, drůbeže a ryb používaných v dietním stravování, jejich nutriční hodnotu a kulinární využití. Další část práce je věnována nemocem, na jejichž vzniku se konzumace masa podílí. Kazuistiky v praktické části popisují muže trpícího dnou a ženu s diagnózou rakoviny konečníku.Abstract:
The bachelor thesis: „The role of meat in the nutrition therapy“ focuses on the characteristics of slaughter animals' meat, poultry and fish used in diet food, their nutrition value and culinary uses. Another chapter is devoted to the diseases partially caused by the consummation of the meat. And case reports describe the practice of a man suffering from gout and a woman diagnosed with a rectal cancer …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2011
Identifier:
https://is.muni.cz/th/f0bz5/
Thesis defence
- Date of defence: 14. 6. 2011
- Supervisor: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
- Reader: Mgr. Kateřina Ondrušová
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasaryk University
Faculty of MedicineBachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian
Theses on a related topic
-
Systém dietního stravování a jeho uplatnění v českém lázeňství
Pavlína Kobrová -
Dietní systém pacientů s ulcerózní colitidou a Crohnovou chorobou
Hana BARNATOVÁ -
Dietní systém pacientů s ulcerózní colitidou a Crohnovou chorobou
Hana BARNATOVÁ -
Srovnání dietního systému v nemocnici s doporučením pro zdravou populaci
Vendula VEČEŘOVÁ