Mgr. Martina Ševčíková

Bachelor's thesis

Význam masa v dietním stravování

The role of meat in dietary nutrition
Abstract:
„Význam masa v dietním stravování“ je bakalářská práce zaměřená na charakteristiku masa jatečných zvířat, drůbeže a ryb používaných v dietním stravování, jejich nutriční hodnotu a kulinární využití. Další část práce je věnována nemocem, na jejichž vzniku se konzumace masa podílí. Kazuistiky v praktické části popisují muže trpícího dnou a ženu s diagnózou rakoviny konečníku.
Abstract:
The bachelor thesis: „The role of meat in the nutrition therapy“ focuses on the characteristics of slaughter animals' meat, poultry and fish used in diet food, their nutrition value and culinary uses. Another chapter is devoted to the diseases partially caused by the consummation of the meat. And case reports describe the practice of a man suffering from gout and a woman diagnosed with a rectal cancer …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 17. 5. 2011

Thesis defence

  • Date of defence: 14. 6. 2011
  • Supervisor: PaedDr. Věra Bulková, Ph.D.
  • Reader: Mgr. Kateřina Ondrušová

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masaryk University

Faculty of Medicine

Bachelor programme / field:
Specializations in Health Science / Dietitian