Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků – Bc. Žaneta Ferusová
Bc. Žaneta Ferusová
Master's thesis
Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
The effect of the addition of cricket flour on the dough properties and the quality of bakery products
Abstract:
V této práci byl výzkum zaměřen na kvalitu těsta po obohacení cvrččí moučkou a následně na konečné vlastnosti produktů a jejich senzorické vnímání. Pozornost byla věnována i potencionálnímu prekurzoru vzniku akrylamidu, tj. kyselině asparagové, jejíž zvýšené množství by mohlo mít neblahý vliv na vznik tohoto potencionálního karcinogenu.V teoretické části byly shrnuty veškeré informace ohledně nutričních …moreAbstract:
The research was focused on bakery products quality after enrichement a dough by cricket flour. This work deals with the final products quality and their sensory perception. The attention was paid to aspartic acid which might be a potential precusor of acrylamide formation. The increased amount of aspartic acid could cause raising of this potentail carcinogen.It was summarized all the informations …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 11. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
FERUSOVÁ, Žaneta. \textit{Vliv přídavku cvrččí mouky na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/w07ni6/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Vliv přídavku enzymu na reologické vlastnosti bezlepkového těsta a pečiva
Vikendra Dabash -
Vliv přídavku vody a doby hnětení na reologické vlastnosti těsta
Vít Kundera -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické a pekařské vlastnosti
Jana Králová -
Reologické vlastnosti těst z vybraných typů pšeničných mouk
Zdislava Kučerová -
Vliv odrůd pšenice ozimé na reologické vlastnosti těsta
Veronika Hliněnská -
Vliv zmrazení na reologické vlastnosti těsta
Kamila Kubíčková -
Vybrané reologické vlastnosti suspenzí a těst ze speciálních celozrnných mouk
Eliška Petríková -
Vliv přídavku mouky z hmyzu na vlastnosti těsta a jakost pekařských výrobků
Klára Mikulíková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights