Anna Krpatová

Bachelor's thesis

Opětovné využití kvasných plynů

Reuse of fermentation gases
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na snížení uhlíkové stopy ve vinařství díky odchytávání kvasných plynů a jejich opětovného využití. Literární část se zabývá kapitolami uhlíkové stopy ať už všeobecně, tak i konkrétně v oboru vinařství. Dále se věnuje alkoholové fermentaci, kvasným plynům a technologii na odchytávání kvasných plynů. Poslední část se zaměřuje na využití kvasného plynu a na vinařství …more
Abstract:
This bachelor thesis focuses on the reduction of the carbon footprint in winemaking through the capture and reuse of fermentation gases. The literature section deals with chapters on carbon footprint both in general and specifically in the wine industry. It also discusses alcoholic fermentation, fermentation gases and technologies for capturing fermentation gases. The last section focuses on the use …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 4. 2024

Thesis defence

  • Date of defence: 11. 6. 2024
  • Supervisor: prof. Ing. Mojmír Baroň, Ph.D.
  • Reader: Michal Černoch, externi

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty