Lucia Balleková

Bakalářská práce

Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka

Trans nenasycené mastné kyseliny ve výživě člověka
Anotace:
Tato bakalářská práce s názvem „Trans nenasycené mastné kyseliny ve výživě člověka“ je zaměřená na trans nenasycené mastné kyseliny, které může člověk přijímat stravou. V první části popisuji všeobecnou charakteristiku lipidů, protože mastné kyseliny jsou jejich součástí a jednotlivě popisuji význam a výskyt nasycených a nenasycených mastných kyselin. V druhé části se věnuji konkrétně trans izomerům …více
Abstract:
This bachelor thesis entitled „Trans unsaturated fatty acids in human nutrition“ focuses on trans unsaturated fatty acids which can people consume in nutriment. In the first part, a general characteristic of lipids is described on the grounds that fatty acids are part of them. This is followed by defining the importance and occurrence of saturated and unsaturated fatty acids. The second part of this …více
Abstract:
Táto bakalárska práca s názvom „Trans nenasýtené mastné kyseliny vo výžive človeka“ je zameraná na trans nenasýtené mastné kyseliny, ktoré môže človek prijímať stravou. V prvej časti popisujem všeobecnú charakteristiku lipidov, keďže mastné kyseliny sú ich súčasťou a jednotlivo popisujem význam a výskyt nasýtených a nenasýtených mastných kyselín. V druhej časti sa venujem konkrétne trans izomérom nenasýtených …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 26. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Veronika Rozíková, Ph.D.
  • Oponent: Soňa Bogdanovičová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta

Mendelova univerzita v Brně

Agronomická fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie potravin