Bc. Monika Šrubařová

Master's thesis

Možnosti přežívání a množení patogenních a nepatogenních mikroorganismů v cukrářských výrobcích

Possibilities of survival and reproduction of pathogenic and non-pathogenic microorganisms in confectionery products
Anotácia:
V této práci byly analyzovány dva druhy cukrářských výrobků: oříškové a citrónové kuličky. U vzorků byl proveden rozbor a stanovení celkového počtu mikroorganismů, počtu kvasinek a plísní, S. aureus, koliformních bakterií a E. coli, dále průkaz Salmonella spp. a Listeria monocytogenes. Dále byla do vybraných vzorků zaočkována suspenze bakterie S. aureus (kmen CCM 5974) s následným stanovením počtu …viac
Abstract:
This master thesis is focusing on analysis of two kinds of confectionary products: nutty and lemon balls. The samples were analysed and they determinate the numbers of total count of bacteria, number of S. aureus, yeast and microscopic fungi, coliforms bacteria and E. coli, detection of Salmonella spp. and Listeria monocytogenes. Furthermore, S. aureus (strain CCM 5974) was inoculated in the samples …viac
 
 
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 24. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedúci: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta