Bc. Monika Šrubařová

Master's thesis

Možnosti přežívání a množení patogenních a nepatogenních mikroorganismů v cukrářských výrobcích

Possibilities of survival and reproduction of pathogenic and non-pathogenic microorganisms in confectionery products
Abstract:
V této práci byly analyzovány dva druhy cukrářských výrobků: oříškové a citrónové kuličky. U vzorků byl proveden rozbor a stanovení celkového počtu mikroorganismů, počtu kvasinek a plísní, S. aureus, koliformních bakterií a E. coli, dále průkaz Salmonella spp. a Listeria monocytogenes. Dále byla do vybraných vzorků zaočkována suspenze bakterie S. aureus (kmen CCM 5974) s následným stanovením počtu …more
Abstract:
This master thesis is focusing on analysis of two kinds of confectionary products: nutty and lemon balls. The samples were analysed and they determinate the numbers of total count of bacteria, number of S. aureus, yeast and microscopic fungi, coliforms bacteria and E. coli, detection of Salmonella spp. and Listeria monocytogenes. Furthermore, S. aureus (strain CCM 5974) was inoculated in the samples …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 24. 4. 2018

Thesis defence

  • Supervisor: MVDr. Olga Cwiková, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakulta