Vliv vybraných fosforečnanových solí a hydrokoloidů na texturní vlastnosti masných výrobků – Bach Son Long NGUYEN HUYNH
Bach Son Long NGUYEN HUYNH
Doctoral thesis
Vliv vybraných fosforečnanových solí a hydrokoloidů na texturní vlastnosti masných výrobků
The Effects of Selected Phosphate Salts and Hydrocolloids on the Texture Properties of Meat Products
Abstract:
Cílem dizertační práce byla studie vlivu různých typů fosforečnanů a jejich koncentrací a dále hydrokoloidů (karagenanů) na texturní parametry modelových mělněných masných výrobků vyrobených z mechanicky separovaného drůbežího masa (MDPM). Celkem byly provedeny tři studie. Nejprve byly jednotlivě testovány sodné a draselné soli fosforečnanů, a to v různých koncentracích a hodnocen jejich vliv na vybrané …moreAbstract:
The main aim of this study was to investigate the effects of different concentrations and types of selected phosphate salts and hydrocolloids (i.e. carrageenans) on the textural properties of meat batters made from Mechanically Deboned Poultry Meat (further only MDPM). For this purpose, three independent studies were proposed. Firstly, the effect of different concentrations and types of selected phosphate …more
Language used: English
Date on which the thesis was submitted / produced: 14. 12. 2012
Accessible from:: 14. 12. 2012
Thesis defence
- Date of defence: 22. 1. 2013
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
NGUYEN HUYNH, Bach Son Long. \textit{Vliv vybraných fosforečnanových solí a hydrokoloidů na texturní vlastnosti masných výrobků}. Online. Doctoral theses, Dissertations. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2012. Available from: https://theses.cz/id/w28x3n/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
NGUYEN HUYNH, Bach Son Long. Vliv vybraných fosforečnanových solí a hydrokoloidů na texturní vlastnosti masných výrobků. Zlín, 2012. disertační práce (Ph.D.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 14.12.2012
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- Soubory jsou od 14. 12. 2012 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyDoctoral programme / field:
Food Chemistry and Technology / Food Technology
Theses on a related topic
-
Vliv přídavku kyseliny adipové jako náhrady tavicích solí na vybrané texturní parametry tavených sýrů.
Pavel MANČÍK -
Vliv sterilačního záhřevu na reologické a texturní vlastnosti tavených sýrových výrobků
Tereza Šmigurová -
Zhodnocení jakostních parametrů tepelně opracovaných masných výrobků s přídavkem masa nutrie říční
Nela Tesařová