Denisa SIKOROVÁ

Bakalářská práce

Procesy konzervace potravin a rizika mutagenity

Processes of food preservation and the risk of mutagenicity
Anotace:
Tato bakalářská práce je zaměřena na metody konzervace potravin a na změny, ke kterým dochází vlivem procesů sterilizace potravin. Zabývala jsme se také dvěma mykotoxiny, jež produkují plísně, které se množí v potravinách a krmivech jako důsledek špatného skladování, ale i účinkem nedostatečné konzervace. Hledala jsem informace o látkách, které jsou možnými karcinogeny pro člověka a nacházejí se v …více
Abstract:
This bachelor thesis is focused on methods of food preservation and the changes that occur due to food sterilization processes. I dealt with two mycotoxins which produce fungi that breed in food and fodder as a result of poor storage but also by the effect of inefficient preservation. I was looking for information on substances that are potential human carcinogens and are found in food after heat treatments …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 11. 2011
Zveřejnit od: 30. 11. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Doc. RNDr. Kateřina Malachová, CSc.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

SIKOROVÁ, Denisa. Procesy konzervace potravin a rizika mutagenity. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta

Plný text práce

Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.11.2011

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 30. 11. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakulta

OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ

Přírodovědecká fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Biologie / Experimentální biologie

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.