Denisa SIKOROVÁ

Bachelor's thesis

Procesy konzervace potravin a rizika mutagenity

Processes of food preservation and the risk of mutagenicity
Abstract:
Tato bakalářská práce je zaměřena na metody konzervace potravin a na změny, ke kterým dochází vlivem procesů sterilizace potravin. Zabývala jsme se také dvěma mykotoxiny, jež produkují plísně, které se množí v potravinách a krmivech jako důsledek špatného skladování, ale i účinkem nedostatečné konzervace. Hledala jsem informace o látkách, které jsou možnými karcinogeny pro člověka a nacházejí se v …more
Abstract:
This bachelor thesis is focused on methods of food preservation and the changes that occur due to food sterilization processes. I dealt with two mycotoxins which produce fungi that breed in food and fodder as a result of poor storage but also by the effect of inefficient preservation. I was looking for information on substances that are potential human carcinogens and are found in food after heat treatments …more
 
 
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 11. 2011
Accessible from:: 30. 11. 2011

Thesis defence

  • Supervisor: Doc. RNDr. Kateřina Malachová, CSc.

Citation record

The right form of listing the thesis as a source quoted

SIKOROVÁ, Denisa. Procesy konzervace potravin a rizika mutagenity. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta

Full text of thesis

Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.11.2011

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • Soubory jsou od 30. 11. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakulta

University of Ostrava

Faculty of Science

Bachelor programme / field:
Biology / Experimental Biology

Theses on a related topic

  • No theses on a related topic available.