Procesy konzervace potravin a rizika mutagenity – Denisa SIKOROVÁ
Denisa SIKOROVÁ
Bachelor's thesis
Procesy konzervace potravin a rizika mutagenity
Processes of food preservation and the risk of mutagenicity
Anotácia:
Tato bakalářská práce je zaměřena na metody konzervace potravin a na změny, ke kterým dochází vlivem procesů sterilizace potravin. Zabývala jsme se také dvěma mykotoxiny, jež produkují plísně, které se množí v potravinách a krmivech jako důsledek špatného skladování, ale i účinkem nedostatečné konzervace. Hledala jsem informace o látkách, které jsou možnými karcinogeny pro člověka a nacházejí se v …viacAbstract:
This bachelor thesis is focused on methods of food preservation and the changes that occur due to food sterilization processes. I dealt with two mycotoxins which produce fungi that breed in food and fodder as a result of poor storage but also by the effect of inefficient preservation. I was looking for information on substances that are potential human carcinogens and are found in food after heat treatments …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 30. 11. 2011
Zverejniť od: 30. 11. 2011
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Doc. RNDr. Kateřina Malachová, CSc.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
SIKOROVÁ, Denisa. Procesy konzervace potravin a rizika mutagenity. Ostrava, 2011. bakalářská práce (Bc.). OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ. Přírodovědecká fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 30.11.2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 30. 11. 2011 dostupné: autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty, autentizovaným studentům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: OSTRAVSKÁ UNIVERZITA V OSTRAVĚ, Přírodovědecká fakultaUniversity of Ostrava
Faculty of ScienceBachelor programme / odbor:
Biology / Experimental Biology
Práce na příbuzné téma
- Žádné práce na příbuzné téma.