Kvasnice v pekárenském a pivovarnickém průmyslu – Vendula KUBÍKOVÁ
Vendula KUBÍKOVÁ
Bachelor's thesis
Kvasnice v pekárenském a pivovarnickém průmyslu
Yeast in baking and brewing industry
Abstract:
Cílem této bakalářské práce je popis základních vlastností kvasinek a vysvětlení jejich využití v pekárenském a pivovarnickém průmyslu. Význam kvasnic spočívá ve skutečnosti, že značnou měrou přispívají k světové produkci potravin poskytujících cenné látky pro lidskou výživu, jako jsou například vitaminy.Abstract:
The aim of this thesis is a description of the basic characteristics of yeasts and an account of their usage in baking and brewing industry. The importace of yeast lies in the fact that they contribute to world food production providing valuable substances for human nutrition, for example vitamins.
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 30. 5. 2010
Identifier:
16985
Thesis defence
- Date of defence: 16. 6. 2010
- Supervisor: doc. RNDr. Lubomír Šimek, CSc.
Citation record
The right form of listing the thesis as a source quoted
KUBÍKOVÁ, Vendula. Kvasnice v pekárenském a pivovarnickém průmyslu. Kroměříž, 2010. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Využití odpadních kvasnic jako aditiva pro potravinářský a krmivářský průmysl
Jiří Bahenský -
Studium vlastností bakterií mléčného kvašení izolovaných z domácích a divokých prasat pomocí fenotypových a genotypových metod
Hana Donociková -
Charakterizace kvasinek podílejících se na kvašení hroznového moštu
Eva Vontrobová -
Studium probiotických bakterií mléčného kvašení produkujících antimikrobiální látky
Kristýna Turková -
PROBIOTICKÉ GENY POTRAVINÁŘSKY VÝZNAMNÝCH BAKTERIÍ MLÉČNÉHO KVAŠENÍ
Jana Konečná -
Porovnání energetické náročnosti procesu hlavního kvašení mladiny při použití kvasnic spodního a svrchního kvašení
Filip Zavadil -
Bakterie mléčného kvašení v trávicím traktu hospodářských zvířat a jejich potenciální probiotické vlastnosti
Lenka Rybová -
Využití bakterií mléčného kvašení, mykoparazitických a entomopatogenních hub v ochraně rostlin
Anna Pichugina