Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením – Bc. Petra Škvorová
Bc. Petra Škvorová
Master's thesis
Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením
Changes in the stability of food against rancidity after microwave treatment
Abstract:
Suché skořápkové plody jsou častou součástí našich jídelníčků. Z nutričního hlediska obsahují velké množství zdraví prospěšných látek. Ovšem problémem při jejich skladování je údržnost a zvláště časté je zde napadení a zamoření škůdci či mikroorganizmy. Pro prodloužení skladovatelnosti a likvidaci škůdců se využívá různých konzervačních technik. Jednou z možností je použití mikrovlnného záření. Využití …moreAbstract:
Dry shell fruits are common parts of our diet. They contain large amounts of health-positives compounds. On the other hand, there are some problems with their stability during the storage. Attacks of pests and microorganisms are very common. Many conservation techniques are used for extension of the shelf life as well as for eradication of pests. Microwave radiation represents a modern preservation …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 8. 7. 2020
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Lenka Kouřimská, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠKVOROVÁ, Petra. \textit{Změny stability potravin vůči žluknutí po ošetření mikrovlnným zářením}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Available from: https://theses.cz/id/w36og1/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Stanovení úrovně žluknutí margarínů
Nela Adámková -
Vliv odrůdy brambor na žluknutí smažicího média
Aneta Blažková -
Determining the reasons to buy and online marketing of nuts
Monika Horáková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights