Bc. Klára Šujanová

Diplomová práce

Vývoj a optimalizace biosensorů pro stanovení karboxylových kyselin ve víně

Monitoring stability of enzymes and enzyme mixtures for the determination of carboxylic acids in wine
Anotace:
Rostoucí počet analyzovaných vzorků zvyšuje nároky na rychlost analýzy za současného snižování nákladů na danou analýzu. Jedním z možných řešení těchto problémů je využití bioelektronického jazyka. Bioelektronický jazyk lze definovat jako soubor biosenzorů, které využívají biologické složky propojené s fyzikálně-chemickým převodníkem, pro získávání informací o jednotlivých látkách nebo skupině látek …více
Abstract:
Increasing number of analyzed samples increases the demands on speed of analysis which is followed by the effort to reduce the cost of the analysis. The possible solution of these problems is to use bioelectronic tongue. Bioelectronic tongue can be defined as a set of biosensors that use biological components linked to the physico-chemical transducer for obtaining information on individual substances …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 12. 5. 2011

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 7. 6. 2011
  • Vedoucí: Mgr. Jiří Žeravík, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta

Masarykova univerzita

Přírodovědecká fakulta

Magisterský studijní program / obor:
Biochemie / Analytická biochemie

Práce na příbuzné téma