Vývoj a optimalizace biosensorů pro stanovení karboxylových kyselin ve víně – Bc. Klára Šujanová
Bc. Klára Šujanová
Master's thesis
Vývoj a optimalizace biosensorů pro stanovení karboxylových kyselin ve víně
Monitoring stability of enzymes and enzyme mixtures for the determination of carboxylic acids in wine
Abstract:
Rostoucí počet analyzovaných vzorků zvyšuje nároky na rychlost analýzy za současného snižování nákladů na danou analýzu. Jedním z možných řešení těchto problémů je využití bioelektronického jazyka. Bioelektronický jazyk lze definovat jako soubor biosenzorů, které využívají biologické složky propojené s fyzikálně-chemickým převodníkem, pro získávání informací o jednotlivých látkách nebo skupině látek …moreAbstract:
Increasing number of analyzed samples increases the demands on speed of analysis which is followed by the effort to reduce the cost of the analysis. The possible solution of these problems is to use bioelectronic tongue. Bioelectronic tongue can be defined as a set of biosensors that use biological components linked to the physico-chemical transducer for obtaining information on individual substances …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 12. 5. 2011
Identifier:
https://is.muni.cz/th/p0ahn/
Thesis defence
- Date of defence: 7. 6. 2011
- Supervisor: Mgr. Jiří Žeravík, Ph.D.
Citation record
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakultaMasaryk University
Faculty of ScienceMaster programme / field:
Biochemistry / Analytical Biochemistry
Theses on a related topic
-
Brand analysis of Barefoot Wine
Valerie Cibulková -
Wine and Wine Production from the Marketing Point of View
Anna Malakhova -
Communication strategies for selling wine on–line
Tomáš Pelikán -
Víno a párovanie vína s jedlom
Jakub Košút -
Pozice wine sommeliera ve vinotéce
Tomáš Ventruba