In vitro toxické účinky derivátů Amaryllidaceae alkaloidů na buňky střevního epithelu – Bc. Sára Horáková
Bc. Sára Horáková
Master's thesis
In vitro toxické účinky derivátů Amaryllidaceae alkaloidů na buňky střevního epithelu
In vitro toxic effects of Amaryllidaceae alkaloid derivatives on intestinal epithelial cells
Anotácia:
Onkologická onemocnění jsou jednou z hlavních příčin celosvětové úmrtnosti. Za rok 2018 bylo diagnostikováno 18 milionů nových případů a evidováno 9,5 milionů úmrtí. Dle dostupných prognóz má navíc každoročně stoupat počet nově diagnostikovaných pacientů. To může souviset nejen se znečištěným životním prostředím, ale i s nezdravým životním stylem a stárnutím populace. V rámci statistik patří Česká …viacAbstract:
Cancer is one of the leading causes of mortality worldwide. In 2018 18 million new cases were diagnosed and 9,5 million deaths were recorded. In addition, according to available forecasts, the number of newly diagnosed patients should increase every year. This can be related not only to a polluted environment, but also to an unhealthy lifestyle and an aging population. In addition, the Czech Republic …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 7. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Oponent: Ondřej Ženata, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
HORÁKOVÁ, Sára. \textit{In vitro toxické účinky derivátů Amaryllidaceae alkaloidů na buňky střevního epithelu}. Online. Diplomová práca. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2020. Dostupné z: https://theses.cz/id/w3v1r5/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / odbor:
Nutrition and Foodstuffs / Nutrition and Foodstuffs
Práce na příbuzné téma
-
Vliv složek mléka na expresi MUC- 2 u Caco-2 buněk a HT29-MTX buněk
Helena Horáková -
Vliv mikrobiálních metabolitů rutinu na buněčné linie Caco-2
Nikola Součková -
Role inhibitoru PPAR-alfa v diferenciaci buněčné linie Caco-2
Jiří HANYK -
Vliv zánětlivých faktorů na expresi bariérových genů ve střevní buněčné linii Caco-2
Tereza DOSTÁLOVÁ -
Exprese vybraného fúzního proteinu s PDZ3 doménou ZO-1 v buněčné linii Caco-2 a určení jeho subcelulární lokalizace
Petra Bůbelová -
Využití pokročilého 2D in vitro modelu ve studiu prozánětlivých efektů lipopolysacharidů sinicových vodních květů
Vanda Hošeková -
Tkáňově specifické rozdíly v regulaci exprese biotransformačního enzymu UGT2B7 receptorem pro vitamin D (VDR).
Ondřej ŽENATA
Názov
Vložil
Vložené
Práva