Vliv vnějšího prostředí na produkci histaminu kmenem Enterobacter aerogenes CCM 2531 – Ing. Pavlína KLČOVSKÁ
Ing. Pavlína KLČOVSKÁ
Master's thesis
Vliv vnějšího prostředí na produkci histaminu kmenem Enterobacter aerogenes CCM 2531
Effect of some factors on histamine production of Enterobacter aerogenes CCM 2531
Abstract:
Biogenní aminy jsou látky vznikající v potravinách účinkem mikrobiálních enzymů. Vysoké koncentrace biogenních aminů mohou mít negativní vliv na lidské zdraví. Práce se zabývá vlivem vnějších faktorů (vliv aerobního a anaerobního prostředí, vliv přídavku aminokyseliny histidinu o různé koncentraci, vliv teploty, vliv pH, vliv přídavku NaCl a vliv přítomnosti kofaktoru pyridoxal-5-fosfátu), které mohou …moreAbstract:
Biogenic amines are substances formed in food by enzyme activity. High concentrations of biogenic amines may have negative effect on human health. This dissertation is describing the effect of external factors (aerobic and anaerobic conditions, addition of amino acid-histidine in various concentrations, temperature, pH, addition of NaCl and presence of cofactor-pyridoxal-5-phosphate), which may affect …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 9. 5. 2011
Identifier:
16319
Thesis defence
- Date of defence: 9. 6. 2011
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KLČOVSKÁ, Pavlína. \textit{Vliv vnějšího prostředí na produkci histaminu kmenem Enterobacter aerogenes CCM 2531}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2011. Available from: https://theses.cz/id/w4slt9/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
KLČOVSKÁ, Pavlína. Vliv vnějšího prostředí na produkci histaminu kmenem Enterobacter aerogenes CCM 2531. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 09. 05. 2011
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Food Chemistry and Chemistry of Bioactive Substances
Theses on a related topic
-
Hrachová aminoxidasa a aminy v pivu
Tereza SMOLKOVÁ -
Biogenní aminy v pivu, získané od konkrétního dodavatele.
Nikola BRÝDLOVÁ -
Antimikrobní působení esenciálních olejů na bakterie produkující biogenní aminy
Viera Nováková -
Biogenní aminy v silážích
Nela Jandeková -
Izolace mikroorganizmů degradujících biogenní aminy z fermentovaných masných výrobků
Dagmar Bábková