Izolace a stanovení B-komplexu v netradičních obilovinách – Bc. Veronika BIELESZOVÁ
Bc. Veronika BIELESZOVÁ
Diplomová práce
Izolace a stanovení B-komplexu v netradičních obilovinách
Isolation and determination of B-complex in non-traditional cereals
Anotace:
Hlavním cílem diplomové práce bylo izolovat a stanovit vitaminy skupiny B v netradičních cereáliích, které byly následně analyzovány metodou HPLC s UV detekcí. Separace pro-běhla na koloně Supelcosil LC 8 (15 cm x 4,6 mm; 5 ?m). Mobilní fáze byla složena z metanolu a 0,12 mol.dm-3 CH3COONa. Eluce proběhla gradientově, průtok byl 0,8 ml.min-1. Uvedená metodika byla aplikovaná na 15 různých druhů cereálií …víceAbstract:
The main purpose of this thesis was the isolation and determination of the vitamins B in cereals. Cereals were analyzed by the HPLC method with UV detection. Separation was performed on column Supelcosil LC 8 (15 cm x 4,6 mm; 5 ?m). As a mobile phase metha-nol and 0.12 mol.dm-3 CH3COONa was used. Elution passed in gradient mode, selected flow rate was 0,8 ml.min-1. This method was applied on fifteen …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2011
Identifikátor:
22598
Obhajoba závěrečné práce
Citační záznam
Jak správně citovat práci
BIELESZOVÁ, Veronika. Izolace a stanovení B-komplexu v netradičních obilovinách. Zlín, 2011. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od 20. 05. 2011
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Technologie, hygiena a ekonomika výroby potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení vitamínu B\dindex{12} v mase připravené metodou sous-vide
Michaela Merclová -
Obsah vitaminů skupiny B v obilovinách s barevným zrnem
Denisa Tocháčková -
Vliv úpravy masa na obsah vitamínu B\dindex{12}
Lea Šarková -
Analýza vitaminů B1 a B12 v potravinách
Monika Havlíčková -
Stanovení vybraných vitaminů skupiny B v mléce metodou HPLC
Jaroslav Valenta -
Vliv teploty na obsah vitamínů řady B v mouce a droždí
Jan Vlach -
Optimalizace stanovení vitamínu B12 pomocí mikrobiální metody pro sinici Arthospira maxima
Gabriela Dřínovská -
Chromatografické stanovení vitaminů skupiny B v cereáliích
Eva MIKULKOVÁ