Pavlína Píšová

Bakalářská práce

Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin

Antibiotic Resistance in Enterobacteria Isolated from Food
Anotace:
Bakalářská práce se zabývá vybranými enterobakteriemi, a to Escherichia coli a Salmonella enterica. Dále pojednává o antibiotikách, jejich historii a mechanizmech účinku. Jsou zde rozebrány diluční a difúzní metody zjišťování rezistence na antibiotika. Rovněž je v práci shrnuta antibiotická rezistence, její vznik a mechanizmy. V závěru práce jsou zmíněny příklady jednotlivých antibiotik indikujících …více
Abstract:
This thesis deals with enterobacteria, namely Escherichia coli and Salmonella enterica. It also concerns antibiotics, their history a mechanisms of action. It analyses the dilution method and the diffusion method used to analyse antibiotic resistance. The thesis also summarizes antibiotic resistance, its origin a mechanisms. At the end of the thesis, there are mentioned examples of individual antibiotics …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 21. 5. 2021

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: doc. RNDr. Leona Buňková, Ph.D.

Citační záznam

Jak správně citovat práci

Píšová, Pavlína. Antibiotická rezistence u enterobakterií izolovaných z potravin. Zlín, 2021. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologická
Plny text prace je k dispozici v elektronicke podobe

Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně

Fakulta technologická

Bakalářský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Chemie a technologie potravin