Geografické aspekty spravedlivého obchodu s kávou – Jakub Souček
Jakub Souček
Bakalářská práce
Geografické aspekty spravedlivého obchodu s kávou
Geographic aspects of rightful trade within coffee business
Anotace:
Bakalářská práce se zaměřuje na kávu a obchod s touto komoditou. V práci jsou popsány podmínky a ovlivnitelnost růstu kávovníků, kvalita plodů, ale i nemoci, metody sběru a způsoby zpracování. Konkrétně jsou zmíněny dva nejznámějšími druhy, Arabika a Robusta, a jejich odrůdy. Káva je zde také rozdělena na výběrovou a komoditní. Stěžejní oblastí práce je export kávy a produkční oblasti. U vybraných …víceAbstract:
The bachelor thesis focuses on coffee and trade in this commodity. The paper describes not only the conditions and influence of coffee tree growth, fruit quality, but also diseases, collection methods and processing methods. Specifically, the two most famous species, Arabica and Robusta, and their varieties are mentioned. Coffee is also divided into specialty and commodity. The main part of this work …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 5. 2020
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Mgr. Emil Drápela, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Souček, Jakub. Geografické aspekty spravedlivého obchodu s kávou. Liberec, 2020. bakalářská práce (Bc.). Technická univerzita v Liberci. Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Technická univerzita v Liberci, Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogickáTechnická univerzita v Liberci
Fakulta přírodovědně-humanitní a pedagogickáBakalářský studijní program / obor:
Tělesná výchova a sport / tělesná výchova - geografie
Práce na příbuzné téma
-
Kyselina chlorogenová a její změny při zpracování kávových zrn
Barbora Martincová -
ANALÝZA SLOŽEK ESPRESSA PŘIPRAVENÉHO Z RŮZNĚ PRAŽENÝCH KÁVOVÝCH ZRN ODRŮDY COFFEA ARABICA L.
Lukáš KUČERA -
Medzinárodný obchod s kávou
Jana Kleščová -
Káva jako fenomén: Historie kávového průmyslu a propagace kávy
Sára Čejková -
Káva a její sociokulturní aspekty
Vendula Hrušková -
Káva jako módní trend
Tereza Holotíková -
Poctivá káva, neohoblované desky, domácí cheesecake: "hipsterizace" v lokálním kontextu
Pavla Kalusová -
Komunikace na sociálních sítích společnosti Lázeňská káva, s. r. o.
Aneta Bednaříková
Název
Vložil
Vloženo
Práva