Antibakteriální účinky rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin o střední délce řetězce – Klára Laloučková
Klára Laloučková
Master's thesis
Antibakteriální účinky rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin o střední délce řetězce
Antibacterial effect of plant oils containing medium-chain fatty acids
Abstract:
Předložená diplomová práce se zabývá studiem antibakteriálních účinků rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin o střední délce řetězce (MCFA). Minimální inhibiční koncentrace (MIC) osmi vybraných olejů byly stanoveny jako modus nejnižších zaznamenaných koncentrací olejů, které vedly k 80% úbytku růstu 13 kmenů patogenních a 6 komenzálních bakterií oproti kontrole. Testovány byly kokosový (Cocos …moreAbstract:
This diploma thesis focuses on antibacterial effect of plant oils containing medium-chain fatty acids (MCFA). The minimum inhibitory concentration (MIC) of eight chosen plant oils was defined as the mode of the lowest concentrations that were able to reduce the bacterial growth of 13 pathogenic and 6 beneficial intestinal strains of bacteria by 80 %. Coconut (Cocos nucifera), palm, red palm and palm …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 5. 4. 2016
Thesis defence
- Supervisor: doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
LALOUČKOVÁ, Klára. \textit{Antibakteriální účinky rostlinných olejů s~obsahem mastných kyselin o~střední délce řetězce}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2016. Available from: https://theses.cz/id/w9au89/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Animal Science / Animal Nutrition and Dietology
Theses on a related topic
-
Stanovení antibakteriální aktivity olejů s obsahem mastných kyselin se střední délkou řetězce.
Lucie Malá -
Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií
Eva KAŠPÁRKOVÁ -
Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií
Petra DANIŠOVÁ -
Enterální výživa jako růstové médium pro střevní bakterie
Monika Štemberková -
Aerobní sporulující bakterie v potravinách
Andrea Wagnerová -
Endosymbiotcké bakterie asociované s domácími roztoči
Eliška Třešňáková -
Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie
Jolana Richterová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights