Antibakteriální účinky rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin o střední délce řetězce – Klára Laloučková
Klára Laloučková
Diplomová práce
Antibakteriální účinky rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin o střední délce řetězce
Antibacterial effect of plant oils containing medium-chain fatty acids
Anotace:
Předložená diplomová práce se zabývá studiem antibakteriálních účinků rostlinných olejů s obsahem mastných kyselin o střední délce řetězce (MCFA). Minimální inhibiční koncentrace (MIC) osmi vybraných olejů byly stanoveny jako modus nejnižších zaznamenaných koncentrací olejů, které vedly k 80% úbytku růstu 13 kmenů patogenních a 6 komenzálních bakterií oproti kontrole. Testovány byly kokosový (Cocos …víceAbstract:
This diploma thesis focuses on antibacterial effect of plant oils containing medium-chain fatty acids (MCFA). The minimum inhibitory concentration (MIC) of eight chosen plant oils was defined as the mode of the lowest concentrations that were able to reduce the bacterial growth of 13 pathogenic and 6 beneficial intestinal strains of bacteria by 80 %. Coconut (Cocos nucifera), palm, red palm and palm …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 5. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. MVDr. Eva Skřivanová, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
LALOUČKOVÁ, Klára. \textit{Antibakteriální účinky rostlinných olejů s~obsahem mastných kyselin o~střední délce řetězce}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2016. Dostupné z: https://theses.cz/id/w9au89/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Zootechnika / Výživa zvířat a dietetika
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení antibakteriální aktivity olejů s obsahem mastných kyselin se střední délkou řetězce.
Lucie Malá -
Účinek kyseliny kaprylové na vybrané kmeny bakterií
Eva KAŠPÁRKOVÁ -
Antimikrobiální účinek kyseliny olejové na vybrané kmeny bakterií
Petra DANIŠOVÁ -
Enterální výživa jako růstové médium pro střevní bakterie
Monika Štemberková -
Aerobní sporulující bakterie v potravinách
Andrea Wagnerová -
Endosymbiotcké bakterie asociované s domácími roztoči
Eliška Třešňáková -
Stanovení inhibičních účinků mastných kyselin se střední délkou řezězce na vybrané bakterie
Jolana Richterová
Název
Vložil
Vloženo
Práva