Možnosti výroby těstovin z pluchatých pšenic – Barbora HRDLIČKOVÁ
Barbora HRDLIČKOVÁ
Bachelor's thesis
Možnosti výroby těstovin z pluchatých pšenic
Hulled wheat pasta making possibilities.
Anotácia:
Bakalářská práce se zabývá vhodností využití pluchatých pšenic k výrobě těstovin. V práci jsou tyto pšenice zastoupeny pšenicí špaldou, pšenicí jednozrnkou a pšenicí dvouzrnkou. V praktické části je porovnávána nejen pekařská jakost těchto pšenic s pšenicí setou, ale i technologie výroby těstovin z mouky těchto druhů a jejich vlastností před uvařením a po uvaření. Na základě provedeného testu lze konstatovat …viacAbstract:
This thesis deals with the appropriateness of using hulled wheat to produce pasta. At work they are represented by spelt, eincorn and emmer. In the practical part there is compared not only baking quality of the wheat with wheat rucola , but also the technology of pasta from flour of these species and their properties before cooking and after cooking . Based on the test, it can be stated that the production …viac
Jazyk práce: Czech
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 22. 4. 2016
Zverejniť od: 22. 4. 2016
Obhajoba závěrečné práce
- Vedúci: doc. Ing. Petr Konvalina, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
HRDLIČKOVÁ, Barbora. Možnosti výroby těstovin z pluchatých pšenic. Č. Budějovice, 2016. bakalářská práce (Bc.). JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH. Zemědělská fakulta
Plný text práce
Právo: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti od 22.4.2016
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou od 22. 4. 2016 dostupné: světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: JIHOČESKÁ UNIVERZITA V ČESKÝCH BUDĚJOVICÍCH, Zemědělská fakultaUNIVERSITY OF SOUTH BOHEMIA IN ČESKÉ BUDĚJOVICE
Faculty of AgricultureBachelor programme / odbor:
Agriculture / Sustainable Systems in Agricultural Land
Práce na příbuzné téma
-
Rozdíly v reologických vlastnostech různých druhů pšenice
Lenka JORDÁKOVÁ -
Charakterizace rekombinantní mapovací populace pro mapování genu/genů rezistance k padlí travnímu u pšenice T. monococcum L.
Václav SVOBODA -
Mapování a charakterizace lokusů ovlivňujících důležité agronomické znaky pšenice
Adam LAMPAR -
Struktura genetických zdrojů a aktuální stav využití pšenice jednozrnky (Triticum monococum L.) v České republice.
Lucie PAVLOVSKÁ -
Rozdíly v reologických vlastnostech různých druhů pšenice
Lenka JORDÁKOVÁ -
VYBRANÉ TĚSTOVINY A JEJICH KULINÁŘSKÁ ÚPRAVA VE VÝŽIVĚ ČLOVĚKA
Eva Matulíková -
Bezlepkové těstoviny
Radek Koudelka -
Pekárenské výrobky a těstoviny jako funkční potraviny
Victoria Patricie Lehkoživová
Názov
Vložil
Vložené
Práva