Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza – Alžběta Klůzová
Alžběta Klůzová
Bachelor's thesis
Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Preparation of Gluten-free Cereal Mixtures with Edible Flowers and their Nutritional Characteristics
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na bezlepkové müsli směsi s jedlými květy. V teoretické části práce jsou rozebrány použité cereálie a pseudocereálie, které byly do směsí použity, dále ovoce, ořechy a olejnatá semena a také jedlé květy. Je zde rozebráno chemické složení jednotlivých komponent. Dále se práce v této části zaměřuje na způsob výroby vloček a úpravu ovoce a jedlých květů. Je zde také zmíněno …moreAbstract:
Bachelor thesis is focused on gluten-free muesli with edible flowers. In the theoretical part, there are separated used cereals and pseudo-cereals which were used in the mixture as well as fruits, nuts, oilseeds and edible flowers. The chemical composition of the individual components is analysed here. Furthermore, the work in this part focuses on the method of production of flakes and the treatment …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 4. 5. 2017
Thesis defence
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KLŮZOVÁ, Alžběta. \textit{Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza}. Online. Bachelor's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2017. Available from: https://theses.cz/id/w9juny/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
Klůzová, Alžběta. Výroba bezlepkových cereálních směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza. Zlín, 2017. bakalářská práce (Bc.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technologies / Technology and Management in Gastronomy
Theses on a related topic
-
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Veronika KOCÁBOVÁ -
Cereálie a pseudocereálie ve výživě člověka
Petr MACHALA -
Pseudocereálie, jejich implementace do pekárenských technologií
Lukáš KES -
Příprava bezlepkových müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Lenka Kostková -
Výroba netradičních müsli směsí s jedlými květy a jejich nutriční analýza
Martina Mrázková -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková -
Výroba bezlepkových sušenek s netradiční surovinovou skladbou a stanovení jejich nutriční hodnoty
Kateřina Matějková -
Stanovení vybraných antioxidantů a antioxidační aktivity u směsí müsli s jedlými květy
Kristýna Ondroušková