Martin Kuba

Bakalářská práce

Možnosti vibrační spektrometrie v analýze kávy

Possibilities of vibration spectrometry in coffee analysis
Anotace:
Tato práce se zabývá možnostmi molekulové vibrační spektrometrie v analýze kávy. V úvodní části je popsáno pěstování kávy, pražení zrn, závěrečná příprava kávových nápojů a hlavní rozdíly mezi nejčastěji pěstovanými druhy. Charakterizuje kofein z chemického hlediska a jako účinnou látku a jeho zastoupení v různých, běžně dostupných výrobcích. Uvádí základní principy používaných metod a instrumentální …více
Abstract:
This work concerns with the possibilities of molecular vibrational spektrometry in coffee analysis. Firstly, the growing of coffee, beans roasting, and coffee drinks preparation are described as well as the main differences between the most popular coffee types. Furthermore, caffeine is characterized as a chemical substance and as an effective matter, along with its distribution in forms of various …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 18. 5. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 8. 6. 2010
  • Vedoucí: David Milde
  • Oponent: Jana Hruzíková

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • Soubory jsou od 18. 5. 2010 dostupné: světu
 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses w9kqnu w9kqnu/2
19. 5. 2010
Složky
Soubory
Nejezchleba, O.
18. 6. 2010
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.