Analýza polyfenolických látek v superpotravinách IV – Bc. Lenka Kuchařová
Bc. Lenka Kuchařová
Diplomová práce
Analýza polyfenolických látek v superpotravinách IV
Analysis of polyphenolic compounds in superfoods IV
Anotace:
Tato diplomová práce se zabývá obsahem polyfenolových látek ve vybraných vzorcích superpotravin. Dále byl studován i vztah mezi obsahem polyfenolových látek a antioxidační aktivitou. V teoretické části jsou uvedeny charakteristiky superpotravin, jejich účinky na lidské zdraví, dále principy kapalinové chromatografiea extrakčních metod. V experimentální části byly polyfenolové látky identifikovány a …víceAbstract:
This diploma thesis deals with the content of polyphenols in selected samples of superfoods. The relation between the content of polyphenols and the antioxidant activity was also studied. The theoretical part is focused on the characteristics of superfoods, their effects on human health, further the principle of liquid chromatography and extraction methods. In the experimental section, polyphenols …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 11. 5. 2018
Zveřejnit od: 31. 12. 2999
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Blanka Švecová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Kuchařová, Lenka. Analýza polyfenolických látek v superpotravinách IV. Pardubice, 2018. diplomová práce (Ing.). Univerzita Pardubice. Fakulta chemicko-technologická
Plný text práce
Právo: Autor si nepřeje zpřístupnění práce veřejnosti
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- Soubory jsou nedostupné.
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Pardubice, Fakulta chemicko-technologickáUniverzita Pardubice
Fakulta chemicko-technologickáMagisterský studijní program / obor:
Chemie a technologie potravin / Hodnocení a analýza potravin
Práce na příbuzné téma
-
Stanovení antioxidační aktivity extraktů chmele
Petra Němečková -
Hodnocení kávových a kávovinových nápojů z hlediska senzorických vlastností a antioxidační aktivity
Tereza HONYSZOVÁ -
Vliv klíčení a vaření na antioxidační aktivitu čočky
Lucie Czyžová -
Bioaktivní látky ve výživě člověka
Tereza Jirková -
Hodnocení vlastností tuhých zbytků z vysokoteplotního spalování uhlí
Ľuboš Cesnek -
Autonomní montáž s pomocí robotického ramene UR5e
Martin Cesnek -
Uplatnění kompozitů při stavbě větrných elektráren
Adam Cesnek -
Projekt optimalizace montáže
Adam Cesnek