Využití rostlinných látek pro konzervaci masa a masných výrobků – Denisa Bělinová
Denisa Bělinová
Bachelor's thesis
Využití rostlinných látek pro konzervaci masa a masných výrobků
The application of natural substances in meat and meat products conservation
Abstract:
Potraviny pro člověka hrají životně důležitou funkci a je nutné je chránit před kažením. Kažení významně ovlivňují mikroorganismy, které se do masa mohou dostat různými cestami a v rozkladné flóře kolísají podle několika faktorů. Mimo kažení mohou být využity při výrobě potravin (fermentace). Můžeme je rozdělit do tří skupin – psychrofilní, mezofilní a termofilní.Mezi nejčastěji konzumovaná masa patří …moreAbstract:
Foodstuff play a vital role in human life, and therefore it is necessary to protect it against spoilage. Spoilage is significantly affected by microorganisms that can get into the meat by different ways and vary according to several factors in decomposition flora. Except spoilage microorganisms can be used in food production (fermentation). We can divede them into three groups – psychrophilic, mesophilic …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
- Reader: Daniel Bureš, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
BĚLINOVÁ, Denisa. \textit{Využití rostlinných látek pro konzervaci masa a masných výrobků}. Online. Bachelor's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/wa3f5r/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesBachelor programme / field:
Agriculture, Horticulture and Rural Development / Nutrition and Foodstuffs
Theses on a related topic
-
Optimalizace podmínek PCR pro druhovou identifikaci listerií z potravin
Andrea Rosová -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová -
Zdravotní nezávadnost potravin - znalosti a postoje adolescentů
Vladěna Rohlíčková -
Přírodní látky a nové materiály s antimikrobiálními účinky
Pavlína HOZOVÁ -
Rostliny obsahující toxické látky v zahradách mateřských škol
Kateřina Pilařová -
Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu
Adéla ZÁVODNÁ -
Biologicky aktivní látky ve funkčních potravinách
Žaneta Poštulková -
Spreading Ebola virus from primary sources to the bush meat and its impact in West Africa
Romana Kremláčková
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights