Využití rostlinných látek pro konzervaci masa a masných výrobků – Denisa Bělinová
Denisa Bělinová
Bakalářská práce
Využití rostlinných látek pro konzervaci masa a masných výrobků
The application of natural substances in meat and meat products conservation
Anotace:
Potraviny pro člověka hrají životně důležitou funkci a je nutné je chránit před kažením. Kažení významně ovlivňují mikroorganismy, které se do masa mohou dostat různými cestami a v rozkladné flóře kolísají podle několika faktorů. Mimo kažení mohou být využity při výrobě potravin (fermentace). Můžeme je rozdělit do tří skupin – psychrofilní, mezofilní a termofilní.Mezi nejčastěji konzumovaná masa patří …víceAbstract:
Foodstuff play a vital role in human life, and therefore it is necessary to protect it against spoilage. Spoilage is significantly affected by microorganisms that can get into the meat by different ways and vary according to several factors in decomposition flora. Except spoilage microorganisms can be used in food production (fermentation). We can divede them into three groups – psychrophilic, mesophilic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 20. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Pavel Klouček, Ph.D.
- Oponent: Daniel Bureš, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
BĚLINOVÁ, Denisa. \textit{Využití rostlinných látek pro konzervaci masa a masných výrobků}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/wa3f5r/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Optimalizace podmínek PCR pro druhovou identifikaci listerií z potravin
Andrea Rosová -
Možnosti aplikace silic z vybraných druhů čeledi Apiaceae pro konzervaci potravin
Markéta Vrbatová -
Zdravotní nezávadnost potravin - znalosti a postoje adolescentů
Vladěna Rohlíčková -
Přírodní látky a nové materiály s antimikrobiálními účinky
Pavlína HOZOVÁ -
Rostliny obsahující toxické látky v zahradách mateřských škol
Kateřina Pilařová -
Přírodní toxické látky v potravinách rostlinného původu
Adéla ZÁVODNÁ -
Jedovaté rostliny v okrasném zahradnictví
Kristina Břečková -
Spreading Ebola virus from primary sources to the bush meat and its impact in West Africa
Romana Kremláčková
Název
Vložil
Vloženo
Práva