Bc. Kristýna Fajkusová

Bakalářská práce

Je to sladké, a cukr to není . Co je to ?

It is sweet, and it is not sugar. What is it ?
Anotace:
Tato práce přináší přehled v současnosti nejvíce diskutovaných sladidel.Soustředí se jak na jejich chemický a fyzikální charakter, tak na jejich využití,označení a denní přípustné množství. Samostatnou kapitolu tvoří účinek sladidel na zdraví. V praktické části jsou pomocí dotazníku zhodnoceny znalosti a postoje k sladidlům, především stolním sladidlům.
Abstract:
This work is a summary of the most discussed sweeteners. It is focused on their chemical and physical character. Next fields of view are application, marking and acceptable daily intake. A separate chapter in this thesis is the effect of sweeteners on human health. A questionnaire is used in the practical part. Knowledge and attitude towards sweeteners, especially the table-top sweeteners are evaluated …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 8. 2010

Obhajoba závěrečné práce

  • Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
  • Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
  • Oponent: Mgr. Veronika Suchodolová

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakulta

Masarykova univerzita

Lékařská fakulta

Bakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut

Práce na příbuzné téma

  • Žádné práce na příbuzné téma.