Je to sladké, a cukr to není . Co je to ? – Bc. Kristýna Fajkusová
Bc. Kristýna Fajkusová
Bakalářská práce
Je to sladké, a cukr to není . Co je to ?
It is sweet, and it is not sugar. What is it ?
Anotace:
Tato práce přináší přehled v současnosti nejvíce diskutovaných sladidel.Soustředí se jak na jejich chemický a fyzikální charakter, tak na jejich využití,označení a denní přípustné množství. Samostatnou kapitolu tvoří účinek sladidel na zdraví. V praktické části jsou pomocí dotazníku zhodnoceny znalosti a postoje k sladidlům, především stolním sladidlům.Abstract:
This work is a summary of the most discussed sweeteners. It is focused on their chemical and physical character. Next fields of view are application, marking and acceptable daily intake. A separate chapter in this thesis is the effect of sweeteners on human health. A questionnaire is used in the practical part. Knowledge and attitude towards sweeteners, especially the table-top sweeteners are evaluated …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 16. 8. 2010
Identifikátor:
https://is.muni.cz/th/a91im/
Obhajoba závěrečné práce
- Obhajoba proběhla 1. 9. 2010
- Vedoucí: MVDr. Halina Matějová
- Oponent: Mgr. Veronika Suchodolová
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Masarykova univerzita, Lékařská fakultaMasarykova univerzita
Lékařská fakultaBakalářský studijní program / obor:
Specializace ve zdravotnictví / Nutriční terapeut
Práce na příbuzné téma
-
Nízko- a neenergetická sladidla
Lenka Trnková -
Přírodní a umělá sladidla a jejich metabolismus v lidském organismu
Alice Kemrová