Kateřina Nedomová
Bachelor's thesis
Využití teffu a výrobků z něj
Use of teff and its products
Abstract:
Bakalářská práce je zaměřena na představení a charakterizování teffu jako pseudoobiloviny s velkým potenciálem pro využití v bezlepkové dietě a pro zlepšení nutričních hodnot běžných potravin, zejména zvýšení obsahu bílkovin, vlákniny a železa. Teoretická část se zabývá botanickým zařazením, agrotechnikou, nutričním zhodnocením a tradičním využíváním této plodiny a srovnáním s jinými obilovinami. Praktická …moreAbstract:
This bachelor thesis is focused on performance and characterization of the teff as pseudo cereals with great potential for use in gluten free diet and to improve the nutritional value of common foodstuffs especially increasing the content of protein, fibre and iron. The theoretical part deals with botanical classification, farming techniques, nutritional evaluation and use of this traditional crop …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 4. 2017
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Viera Šottníková, Ph.D.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Agronomická fakultaMendel University in Brno
Faculty of AgriSciencesBachelor programme / field:
Chemistry and Food Technology / Food Technology
Theses on a related topic
- No theses on a related topic available.
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights