Vliv přídavku vlákniny na kvalitu smetany ke šlehání – Bc. Pavla Křečková
Bc. Pavla Křečková
Master's thesis
Vliv přídavku vlákniny na kvalitu smetany ke šlehání
Effect of fibre addition on whipping cream quality
Abstract:
V diplomové práci byl zkoumán účinek 4 potravinářských zdrojů vlákniny (inulin, jablečná vláknina, lněná vláknina a ovesné otruby) na vybrané fyzikálně-chemické (titrační a aktivní kyselost) a pěnotvorné (šlehatelnost, nášleh a stabilita pěny) vlastnosti a senzorický profil neochucené a ochucené (vanilkové a pařížské) smetany ke šlehání.Nejprve byla provedena optimalizace přípravy fortifikované neochucené …moreAbstract:
In the diploma thesis was characterised an effect of 4 dietary fibre sources (inulin, apple fibre, flax fibre, oat bran) on selected physico-chemical (titration and active acidity) and foaming (whipping ability, overrun and foam stability) properties and sensory profile of unflavoured and flavoured (vanilla and chocolate) whipping cream.Firstly was optimized preparation of fortified unflavoured whipping …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 3. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Miroslava Potůčková
- Reader: Lidmila Šteffelová, externi
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
KŘEČKOVÁ, Pavla. \textit{Vliv přídavku vlákniny na kvalitu smetany ke šlehání}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/wcsrl9/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Studium stability různých forem kreatinu užívaných v oblasti fitness
Veronika SEIDLEROVÁ -
Testování stability faktoru VIII v plasmě
Simona FRYSZOVÁ -
Použití sorbentů pro zvýšení stability pivní pěny
Jakub Vlček -
Využití odhořčených chmelových materiálů pro zlepšení stability pivní pěny
Luděk Plot -
Vyhodnocení aktuální stability vybraných svahů Rakovnických strží
Markéta Kunkelová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights