Bc. Pavla Křečková

Diplomová práce

Vliv přídavku vlákniny na kvalitu smetany ke šlehání

Effect of fibre addition on whipping cream quality
Anotace:
V diplomové práci byl zkoumán účinek 4 potravinářských zdrojů vlákniny (inulin, jablečná vláknina, lněná vláknina a ovesné otruby) na vybrané fyzikálně-chemické (titrační a aktivní kyselost) a pěnotvorné (šlehatelnost, nášleh a stabilita pěny) vlastnosti a senzorický profil neochucené a ochucené (vanilkové a pařížské) smetany ke šlehání.Nejprve byla provedena optimalizace přípravy fortifikované neochucené …více
Abstract:
In the diploma thesis was characterised an effect of 4 dietary fibre sources (inulin, apple fibre, flax fibre, oat bran) on selected physico-chemical (titration and active acidity) and foaming (whipping ability, overrun and foam stability) properties and sensory profile of unflavoured and flavoured (vanilla and chocolate) whipping cream.Firstly was optimized preparation of fortified unflavoured whipping …více
 
 
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 4. 2018

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
  • Oponent: Lidmila Šteffelová, externi

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Česká zemědělská univerzita v Praze

Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů

Magisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů

 
Název
Vložil
Vloženo
Práva
Theses wcsrl9 wcsrl9/2
5. 4. 2018
Složky
Soubory
Mach, J.
5. 4. 2018
  • Co je jinak přidání souboru

    Soubor nebo složku lze nahrát pomocí tlačítka Přidat.
  • Co je jinak další operace se soubory

    Podrobnosti lze zjistit označením příslušného řádku.
  • Co je jinak pohled pro experty

    Pro častou práci je možné zvolit režim Více možností.
  • Co je nové vyhledávání souborů

    Vyhledávaný výraz můžete zadat přímo do adresního řádku.
  • Co je nové rychlý přístup k souborům

    Pomocí funkce Nedávné je možné se rychle vrátit k právě prohlíženým souborům. Oblíbené soubory je také možné označit Hvězdičkou.
  • Co se chystá

    Připravujeme další vylepšení pro mobilní zařízení.