Vliv přídavku vlákniny na kvalitu smetany ke šlehání – Bc. Pavla Křečková
Bc. Pavla Křečková
Diplomová práce
Vliv přídavku vlákniny na kvalitu smetany ke šlehání
Effect of fibre addition on whipping cream quality
Anotace:
V diplomové práci byl zkoumán účinek 4 potravinářských zdrojů vlákniny (inulin, jablečná vláknina, lněná vláknina a ovesné otruby) na vybrané fyzikálně-chemické (titrační a aktivní kyselost) a pěnotvorné (šlehatelnost, nášleh a stabilita pěny) vlastnosti a senzorický profil neochucené a ochucené (vanilkové a pařížské) smetany ke šlehání.Nejprve byla provedena optimalizace přípravy fortifikované neochucené …víceAbstract:
In the diploma thesis was characterised an effect of 4 dietary fibre sources (inulin, apple fibre, flax fibre, oat bran) on selected physico-chemical (titration and active acidity) and foaming (whipping ability, overrun and foam stability) properties and sensory profile of unflavoured and flavoured (vanilla and chocolate) whipping cream.Firstly was optimized preparation of fortified unflavoured whipping …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 3. 4. 2018
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miroslava Potůčková
- Oponent: Lidmila Šteffelová, externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KŘEČKOVÁ, Pavla. \textit{Vliv přídavku vlákniny na kvalitu smetany ke šlehání}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2018. Dostupné z: https://theses.cz/id/wcsrl9/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Kvalita a zpracování zemědělských produktů / Kvalita a zpracování zemědělských produktů
Práce na příbuzné téma
-
Studium stability různých forem kreatinu užívaných v oblasti fitness
Veronika SEIDLEROVÁ -
Testování stability faktoru VIII v plasmě
Simona FRYSZOVÁ -
Použití sorbentů pro zvýšení stability pivní pěny
Jakub Vlček -
Využití odhořčených chmelových materiálů pro zlepšení stability pivní pěny
Luděk Plot -
Vyhodnocení aktuální stability vybraných svahů Rakovnických strží
Markéta Kunkelová
Název
Vložil
Vloženo
Práva