Klady a zápory konzumace sóji a sójových výrobků – Štěpánka Kozáková
Štěpánka Kozáková
Bakalářská práce
Klady a zápory konzumace sóji a sójových výrobků
The pros and cons of consuming soybeans and soy products
Anotace:
Sója luštinatá (Glycine max) je nutričně významná luštěnina neboli luskovina, patřící do čeledi bobovitých (Fabaceae). Původem pochází z jihovýchodní Asie. Do Evropy a Ameriky byla dovezena v 18. stoletím a pomalým tempem se začala rozšiřovat. Mezi největší pěstitele sóji patří Asie, Afrika a Amerika. Plody sóji se nazývají sójové boby a vynikají vysokým obsahem bílkovin (35 %), jsou bohaté na esenciální …víceAbstract:
The soybean (Glycine max) is nutritionaly significant species of legume, from family of Fabaceae. It originaly comes from Southeastern Asia. The soybean was imported to Europe and America in 18th century and slowly started to spread all over these continents. The biggest producers of the soybean are Asia, Africa and America. The fruit of soybean contents significantly high amount of protein (35 %) …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 17. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. Ing. Alena Hejtmánková, CSc.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KOZÁKOVÁ, Štěpánka. \textit{Klady a~zápory konzumace sóji a sójových výrobků}. Online. Bakalářská práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/we2fzs/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůBakalářský studijní program / obor:
Zemědělství, zahradnictví a rozvoj venkova / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
Název
Vložil
Vloženo
Práva