Srovnání vlivu různých druhů sladidel na kvalitu pečiva – Bc. Tereza Tomaničková
Bc. Tereza Tomaničková
Diplomová práce
Srovnání vlivu různých druhů sladidel na kvalitu pečiva
The effect of added sweeteners on the bread quality
Anotace:
Diplomová práce se zabývá porovnáváním vlivu různých druhů sladidel na kvalitu pečiva. V teroretické části byl definován cukr (sacharóza), pečivo, sladidla a jejich výhody a nevýhody při nahrazování cukru v pečivu. V praktické části bylo vyrobeno 6 druhů muffinů - s acesulfámem draselným, se sorbitolem, se xylitolem, s isomaltem, s erytritolem a se sacharózou. Muffiny se odlišovaly pouze sladidlem …víceAbstract:
The diploma thesis deals with the comparison of the influence of different types of sweeteners on the quality of baked goods. In the theoretical part, sugar (sucrose), baked goods, sweeteners and their advantages and disadvantages in replacing sugar in baked goods were defined. In the practical part, 6 types of muffins were made - with acesulfame potassium, with sorbitol, with xylitol, with isomalt …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 2. 5. 2023
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: doc. RNDr. Iva Burešová, Ph.D.
Citační záznam
Jak správně citovat práci
Tomaničková, Tereza. Srovnání vlivu různých druhů sladidel na kvalitu pečiva. Zlín, 2023. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně
Fakulta technologickáMagisterský studijní program / obor:
Technologie potravin / -
Práce na příbuzné téma
-
Vliv oligo-fruktózového sirupu na texturní a senzorické vlastnosti jemného pečiva
Dominika Walachová -
Vliv aplikace xantanové a tragantové gumy na vybrané vlastnosti modelového jemně mělněného masného výrobku
Lucie Pospíšilová -
Sledování vlivu aplikace kukuřičné a rýžové mouky jako náhrady fosforečnanů na technologické vlastnosti masných výrobků
Petra Polcová -
Cukr z pohledu nutričního terapeuta
Zuzana Strnadelová -
Analýza skloňování nesklonných slov
Michal Cukr -
Český korpus příkladových vět
Michal Cukr -
Společná zemědělská politika EU a její dopady na rozvojové země skupiny ACP: zaměření na komoditu cukr
Kateřina HUDÁKOVÁ -
Bezpečná emailová služba s filtrací spamu
Matěj CUKR