Výskyt fakultativně patogenní bakterie Serratia marcescens u včely medonosné (Apis mellifera) – Bc. Michaela Krupková
Bc. Michaela Krupková
Diplomová práce
Výskyt fakultativně patogenní bakterie Serratia marcescens u včely medonosné (Apis mellifera)
Occurrence of facultative pathogenic bacteria Serratia marcescens in a honey bee (Apis mellifera)
Anotace:
V současné době dochází ke zhoršení zdravotnímu stavu včel a k celkovému poklesu jejich počtu. Důvody špatného zdravotní stavu včel se považují za multifaktoriální, může to zapříčiňovat expozice insekticidům, slabý imunitní systém včel nebo složitý soubor patogenních agens.Cílem této diplomové práce bylo otestovat trávicí trakt a hemolymfu izolované ze včely medonosné (Apis mellifera) odchycené na …víceAbstract:
At present, the health status of honey bees is worsening, and their number is falling. The reasons of poor health of bees are multifactorial, it can cause exposure to insecticides, a weak honey bee immune system or a complex set of pathogenic agents.The aim of this thesis was to test the digestive tract and haemolymphs isolated from honey bees (Apis mellifera), which was caught in the Czech Republic …více
Jazyk práce: čeština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 14. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Ivo Doskočil, Ph.D.
- Oponent: Martin Kamler, Bc., externi
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
KRUPKOVÁ, Michaela. \textit{Výskyt fakultativně patogenní bakterie Serratia marcescens u včely medonosné (Apis mellifera)}. Online. Diplomová práce. Praha: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojů. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/wftvue/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- světu
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůČeská zemědělská univerzita v Praze
Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůMagisterský studijní program / obor:
Výživa a potraviny / Výživa a potraviny
Práce na příbuzné téma
-
Selektivní stanovení probiotických bakterií v potravinách a potravních doplňcích
Radko Pechar -
Selektivní stanovení bifidobakterií v potravních doplňcích a mléčných kysaných výrobcích
Tereza Jehličková -
Kultivační vyšetření moči s využitím podpůrných metod (biochemická analýza, mikroskopie, prodloužená kultivace, anaerobní kultivace)
Markéta ČERNÍKOVÁ -
Optimalizace kultivace mesenchymálních kmenových buněk v bioreaktoru
Jaroslav Perdoch -
Možnosti využití suspenzní kultivace savčích buněčných linií na syntetických mikronosičích v bioreaktoru
Sabina Hřibová -
Optimalizace podmínek kultivace řas a sinic polárních oblastí s využitím různých kultivačních přístupů
Lucie Dostálová -
Srovnání různých typů kultivace nádorových buněčných linií spinocelulárního karcinomu v oblasti hlavy a krku s ohledem na účinnost cytostatik
Markéta Lišková -
In vitro růst a kultivace Photorhabdus sp. a jeho interakce s entomopatogenními hlísticemi Heterorhabditis bacteriophora
Iveta Nahodilová
Název
Vložil
Vloženo
Práva