Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu – Bc. Magda ŠOMANOVÁ
Bc. Magda ŠOMANOVÁ
Master's thesis
Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu
Monitoring nutritional parameters ostrich, turkey and guinea meat in organic farming
Abstract:
Cílem práce bylo stanovení nutričních parametrů masa tj. stanovení obsahu vody, schopnosti masa vázat přidanou vodu, celkového obsahu dusíkatých látek, extrakci tuku a stanovení textury. Vybrané druhy masa (pštrosí, perliččí a krůtí) byly zakoupeny na ekofarmě a skladovány v mrazícím zařízení při teplotě - 18°C. Dále bylo úkolem stanovit stravitelnost masa enzymatickou hydrolýzou pankreatinem, pepsinem …moreAbstract:
This study is focused on assessing the basic nutritive characteristics of meat, i.e. determination of the water kontent, the water-holding kapacity, total protein, fat extraction and texture profil of meat. Selected meat (ostrich, turkey and guineafowl) were purchased at an organic farm and stored in a freezer at -18°C. In addition, enzymatic hydrolysis by pancreatin, pepsin and the combined method …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 20. 5. 2010
Identifier:
15035
Thesis defence
- Date of defence: 4. 6. 2010
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
ŠOMANOVÁ, Magda. \textit{Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu}. Online. Master's thesis. Zlín: Tomas Bata University in Zlín, Faculty of Technology. 2010. Available from: https://theses.cz/id/wg7wjq/.
The right form of listing the thesis as a source quoted
ŠOMANOVÁ, Magda. Sledování nutričních parametrů masa pštrosího, krůtího a perliččího v ekologickém chovu . Zlín, 2010. diplomová práce (Ing.). Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně. Fakulta technologická
Full text of thesis
Accessibility: Autor si přeje zpřístupnit práci veřejnosti až od
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně, Fakulta technologickáPlny text prace je k dispozici v elektronicke podobe
Tomas Bata University in Zlín
Faculty of TechnologyMaster programme / field:
Chemistry and food technologies / Technology, hygiene and economics of food production
Theses on a related topic
-
Nutriční a technologická charakteristika sušenek s obsahem netradičních surovin
Kristýna Šťastná -
Porovnání nutriční hodnoty a stravitelnosti ovsa setého a ovsa černého
Anna Gergelová -
Výroba a základní nutriční analýza müsli z netradičních obilovin a jedlých květů
Tereza Šťastná -
Chemické a nutriční charakteristiky rýže.
Klára POLÁCHOVÁ