Dana Čupková

Bachelor's thesis

Obsah škodlivých látok v zelenine z obchodných reťazcov v konvenčne i ekologicky pestovanej zelenine

Obsah škodlivých látek v zelenině z obchodních řetězců v konvenčně i ekologicky pěstované zelenině
Abstract:
Práce se zabývá rozdíly v ekologické a konvenční produkci. Porovnává způsob obdělávání půdy, výživu a ochranu rostlin, výnos a kvalitu plodin. Charakterizuje škodlivé látky vyskytující se v zelenině, způsob, jakým se dostali do rostliny a jejich účinek na lidské zdraví. Popisuje systém kontroly a organizace zabývající se bezpečností potravin v České republice i ve světě. V praktické části jsou porovnávány …more
Abstract:
The work deals with differences in ecological and conventional production. It compares soil cultivation, nutrition and plant protection, yield and crop quality. It characterizes the harmful substances found in vegetables, the way they get into the plant and their effect on human health. It describes the control system and organizations dealing with food safety in the Czech Republic and in the world …more
Abstract:
Práca sa zaoberá rozdielmi v ekologickej a konvenčnej produkcii. Porovnáva spôsob obrábania pôdy, výživu a ochranu rastlín, výnos a kvalitu plodín. Charakterizuje škodlivé látky vyskytujúce sa v zelenine, spôsob, akým sa dostali do rastliny a ich účinok na ľudské zdravie. Opisuje systém kontroly a organizácie zaoberajúce sa bezpečnosťou potravín v Českej republike aj vo svete. V praktickej časti sú …more
 
 
Language used: Slovak
Date on which the thesis was submitted / produced: 29. 4. 2019

Thesis defence

  • Supervisor: Ing. Miloš Jurica, Ph.D.
  • Reader: Martin Koudela, Ph.D.

Citation record

Full text of thesis

Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta