Dana Čupková

Bakalářská práce

Obsah škodlivých látok v zelenine z obchodných reťazcov v konvenčne i ekologicky pestovanej zelenine

Obsah škodlivých látek v zelenině z obchodních řetězců v konvenčně i ekologicky pěstované zelenině
Anotace:
Práce se zabývá rozdíly v ekologické a konvenční produkci. Porovnává způsob obdělávání půdy, výživu a ochranu rostlin, výnos a kvalitu plodin. Charakterizuje škodlivé látky vyskytující se v zelenině, způsob, jakým se dostali do rostliny a jejich účinek na lidské zdraví. Popisuje systém kontroly a organizace zabývající se bezpečností potravin v České republice i ve světě. V praktické části jsou porovnávány …více
Abstract:
The work deals with differences in ecological and conventional production. It compares soil cultivation, nutrition and plant protection, yield and crop quality. It characterizes the harmful substances found in vegetables, the way they get into the plant and their effect on human health. It describes the control system and organizations dealing with food safety in the Czech Republic and in the world …více
Abstract:
Práca sa zaoberá rozdielmi v ekologickej a konvenčnej produkcii. Porovnáva spôsob obrábania pôdy, výživu a ochranu rastlín, výnos a kvalitu plodín. Charakterizuje škodlivé látky vyskytujúce sa v zelenine, spôsob, akým sa dostali do rastliny a ich účinok na ľudské zdravie. Opisuje systém kontroly a organizácie zaoberajúce sa bezpečnosťou potravín v Českej republike aj vo svete. V praktickej časti sú …více
 
 
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019

Obhajoba závěrečné práce

  • Vedoucí: Ing. Miloš Jurica, Ph.D.
  • Oponent: Martin Koudela, Ph.D.

Citační záznam

Plný text práce

Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:
  • autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta