Obsah škodlivých látok v zelenine z obchodných reťazcov v konvenčne i ekologicky pestovanej zelenine – Dana Čupková
Dana Čupková
Bakalářská práce
Obsah škodlivých látok v zelenine z obchodných reťazcov v konvenčne i ekologicky pestovanej zelenine
Obsah škodlivých látek v zelenině z obchodních řetězců v konvenčně i ekologicky pěstované zelenině
Anotace:
Práce se zabývá rozdíly v ekologické a konvenční produkci. Porovnává způsob obdělávání půdy, výživu a ochranu rostlin, výnos a kvalitu plodin. Charakterizuje škodlivé látky vyskytující se v zelenině, způsob, jakým se dostali do rostliny a jejich účinek na lidské zdraví. Popisuje systém kontroly a organizace zabývající se bezpečností potravin v České republice i ve světě. V praktické části jsou porovnávány …víceAbstract:
The work deals with differences in ecological and conventional production. It compares soil cultivation, nutrition and plant protection, yield and crop quality. It characterizes the harmful substances found in vegetables, the way they get into the plant and their effect on human health. It describes the control system and organizations dealing with food safety in the Czech Republic and in the world …víceAbstract:
Práca sa zaoberá rozdielmi v ekologickej a konvenčnej produkcii. Porovnáva spôsob obrábania pôdy, výživu a ochranu rastlín, výnos a kvalitu plodín. Charakterizuje škodlivé látky vyskytujúce sa v zelenine, spôsob, akým sa dostali do rastliny a ich účinok na ľudské zdravie. Opisuje systém kontroly a organizácie zaoberajúce sa bezpečnosťou potravín v Českej republike aj vo svete. V praktickej časti sú …více
Jazyk práce: slovenština
Datum vytvoření / odevzdání či podání práce: 29. 4. 2019
Obhajoba závěrečné práce
- Vedoucí: Ing. Miloš Jurica, Ph.D.
- Oponent: Martin Koudela, Ph.D.
Citační záznam
Citace dle ISO 690:
ČUPKOVÁ, Dana. \textit{Obsah škodlivých látok v~zelenine z~obchodných reťazcov v~konvenčne i~ekologicky pestovanej zelenine}. Online. Bakalářská práce. Brno: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakulta. 2019. Dostupné z: https://theses.cz/id/wgoez1/.
Plný text práce
Obsah online archivu závěrečné práce
Zveřejněno v Theses:- autentizovaným zaměstnancům ze stejné školy/fakulty
Jak jinak získat přístup k textu
Instituce archivující a zpřístupňující práci: Mendelova univerzita v Brně, Zahradnická fakultaMendelova univerzita v Brně
Zahradnická fakultaBakalářský studijní program / obor:
Zahradnické inženýrství / Zahradnictví
Práce na příbuzné téma
-
Srovnání kvality mléka v ekologickém a konvenčním zemědělství, zjištění možného vlivu výživy a prostředí na tyto hodnoty
Lenka Jungová -
Produkční a kvalitativní parametry ovsa z ekologického a konvenčního způsobu pěstování
Hana Marková -
Výnos a kvalita konopí setého (Cannabis sativa) pěstovaného v ekologickém a konvenčním systému hospodaření
Jan KAŠPAR -
Rostlinná a živočišná výroba se zaměřením na ekologické zemědělství a tvorbu krajiny
Andrea Nováková -
Biologie, výskyt a regulace plevelů v ekologickém a konvenčním zemědělství
Jakub ŠVEC -
Vliv odrůdy a systému produkce na rozvoj patogena Bremia lactucae a na výnos a jeho kvalitu u salátu
Sabina Zalabáková -
Ekologické zemědělství v Evropské unii a České republice - komparace výkonnosti biofarmy a konvenční farmy
Petra Strnadlová -
Stanovení bílkovin u pšenic z konvenčního a ekologického pěstování a jejich vliv na kvalitu zrna
Anna Sedláčková