Využití metody retenční kapacity mouky pro hodnocení jakosti potravinářské pšenice – Bc. Anna Pavelková
Bc. Anna Pavelková
Master's thesis
Využití metody retenční kapacity mouky pro hodnocení jakosti potravinářské pšenice
Application of the method of retention capacity of flour for the evaluation of the quality of wheat
Abstract:
Metoda stanovení retenční kapacity mouky (SRC) je metoda relativně finančně a časově nenáročná, ale přesto je velmi přesná a poskytuje komplexní zhodnocení jakostního profilu mouky. SRC měří vaznost mouky ve čtyřech různých roztocích (destilovaná voda, 50% roztok sacharózy, 5% roztok uhličitanu sodného, 5% roztok kyseliny mléčné). Podle míry sedimentace mouky v jednotlivých roztocích lze určit vlastnosti …moreAbstract:
The solvent retention capacity is an inexpensive and quick method but still it is very precise and provides a comprehensive assessment of the flour quality profile. SRC measures flour binding in four different solutions (distilled water, sucrose solution, 50%, sodium carbonate solution, 5%, lactic acid solution, 5%). Depending on the ratio of sedimentation of flour in individual solutions, SRC provides …more
Language used: Czech
Date on which the thesis was submitted / produced: 13. 4. 2018
Thesis defence
- Supervisor: Ing. Oldřich Faměra, CSc.
Citation record
ISO 690-compliant citation record:
PAVELKOVÁ, Anna. \textit{Využití metody retenční kapacity mouky pro hodnocení jakosti potravinářské pšenice}. Online. Master's thesis. Praha: Czech University of Life Sciences Prague, Faculty of Agrobiology, Food and Natural Resources. 2018. Available from: https://theses.cz/id/wgwt22/.
Full text of thesis
Contents of on-line thesis archive
Published in Theses:- světu
Other ways of accessing the text
Institution archiving the thesis and making it accessible: Česká zemědělská univerzita v Praze, Fakulta agrobiologie, potravinových a přírodních zdrojůCzech University of Life Sciences Prague
Faculty of Agrobiology, Food and Natural ResourcesMaster programme / field:
Farm Products Quality and Processing / Farm Products Quality and Processing
Theses on a related topic
-
Aplikace biocharu do substrátů zelené střechy ovlivňuje jejich retenční schopnost.
Adam Ludvík -
Zvyšování retenční schopnosti krajiny v kontextu produkční funkce travních ekosystémů
Daniela Loukotová -
Využití mulčovacích materiálů na zmírnění erozního smyvu půd a zvýšení jejich retenční schopnosti u vinic
Alice Čížková -
Možnosti zvýšení retenční schopnosti dílčích částí povodí Černockého potoka na Lounsku
Jan LUKÁŠ -
Vliv zvýšení retenční kapacity na účinnost terciárního čištění odpadních vod
Vendula Kocourková -
Zvýšení retenční schopnosti povodí a zlepšení jakosti vod pomocí vybraných opatření
Anežka Žižková -
Zvyšování retenční schopnosti zemědělských půd včetně účinné sekvestrace uhlíku pomocí aplikace biocharu
Lucie Blažková -
Možnosti užití metody stanovení retenční kapacity mouky (SRC)
Veronika Johnová
Name
Posted by
Uploaded/Created
Rights